Vier potentiële kopers voor Free Record Shop

Naast ProCures zijn nog drie partijen geïnteresseerd in een overname van het failliete Free Record Shop Nederland. De curatoren hebben deze week afspraken met deze vier potentiële kopers, schrijft De Telegraaf woensdag.

Jos Borsboom, een van de twee curatoren die zijn aangesteld door de rechtbank, wil geen namen noemen, maar geeft wel aan dat het zowel winkelbedrijven als investeerders betreffen. "Blijkbaar zien meer partijen na een faillissement mogelijkheden", zegt hij. ProCures heeft samen met interim-directeur Herman Hovestad van de entertainmentketen een doorstartplan gemaakt. De investeringsmaatschappij heeft al een meerderheidsbelang in Game Mania en de Belgische tak van Free Record Shop.

Mocht het tot een overname komen, dan neemt de koper een schuld van 6,5 miljoen euro aan leveranciers en zes miljoen euro aan de fiscus over. Borsboom geeft daarbij aan dat de kansen op een succesvolle doorstart er 'niet slecht' uitzien.
Medewerkers van de winkelketen reageren in De Telegraaf verbolgen op de financiële stand van zaken. Zij vinden dat ze de afgelopen maanden te veel aan het lijntje zijn gehouden. "We wisten allemaal dat het slecht ging, maar steeds werd gezegd dat dit niet zo was", zegt een medewerker. "Plotseling kregen we geen omzet- en winstgegevens meer per filiaal."

Winkels hebben daarbij al tijdenlang problemen met klantenbestellingen, geeft een shopmanager aan. Zo konden ze niet aan klanten laten weten wanneer een bestelling binnenkwam. "Opnieuw kregen we dan smoesjes te horen. Het zou liggen aan onderhoudswerkzaamheden. Het is er niet beter op geworden toen de website vorig jaar werd verkocht aan ECI", zegt hij.

Daarbij kregen ze de opdracht om zoveel mogelijk cadeaubonnen te verkopen om extra omzet te genereren. "De kans dat die nog verzilverd worden, is niet heel groot. Dat is gratis geld", verklaart een medewerker. De directie verklaart op zijn beurt dat er vanuit het hoofdkantoor nooit een dergelijke instructie is gegeven.

Eerder: Free Record Shop failliet verklaard

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!