Vleesconsumptie verandert na schandalen

Een op de vijf Nederlanders heeft zijn vleesconsumptie aangepast na de recente vleesaffaires. Dat concludeert Natuur & Milieu na onderzoek.

Zo is 11,6 procent biologisch of duurzaam vlees gaan eten na de affaires, 7,1 procent eet minder vlees van bepaalde dieren en 5,3 procent eet over het algemeen minder vlees.

De helft van de ondervraagden laat weten geschrokken te zijn van de vleesschandalen, zoals de ‘paardengate’, waarbij paardenvlees verkocht werd als rundvlees. Driekwart van de Nederlanders ziet daarentegen geen aanleiding om zijn gedrag omtrent het consumeren van vlees te veranderen.

Vrouwen reageren heviger op dit soort berichten dan mannen. Zo laat acht procent van de ondervraagde vrouwen weten minder vlees te eten, terwijl slechts drie procent van de mannen dit zegt te doen. Zestien procent van de vrouwen eet na de vleesschandalen biologisch vlees, tegenover acht procent van de mannen.

Het Productschap voor Vee en Vlees en Eieren maakte eerder bekend dat de gemiddelde Nederlander in 2012 84,2 kilo at. Dit is bijna een kilo minder dan in 2011. In het jaar 2000 at de Nederlander gemiddeld nog 87 kilo vlees

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!