Staking PostNL-bezorgers breidt zich uit

26-06-2013

Meer PostNL-bezorgers hebben zich woensdag aangesloten bij de wilde staking in Amsterdam. De ongeveer honderd stakende zzp’ers zijn het onder meer niet eens met de nieuwe tarieven. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Door de actie bleven dinsdag al twintigduizend pakketten liggen.

Dinsdag legden al circa tachtig chauffeurs van het distributiecentrum Amsterdam Sloterdijk het werk neer. Dit is het grootste PostNL-distributiecentrum van Nederland. Volgens een woordvoerder weigeren nu ook tientallen bezorgers van het distributiecentrum in Katwijk en Amsterdam-Noord te rijden.

Door de opkomst van e-commerce heeft PostNL steeds meer pakketten te bezorgen. Vorig jaar groeide de markt met tien procent. Het bedrijf stelt dat na verlaging van tarieven de bezorgers nog steeds voldoende omzet kunnen halen omdat ze meer pakketten bezorgen. De stakers zien dat anders. De kleine zelfstandigen vinden dat ze langer moeten werken voor minder vergoeding.

PostNL wil met elke pakketbezorger om de tafel over de tarieven. Hier zijn de chauffeurs het niet mee eens. Zij willen een uniforme vergoeding omdat ze bang zijn tegen elkaar te worden uitgespeeld. Wanneer de pakketten die zijn blijven liggen worden bezorgd, is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe groot de achterstand nu is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!