Arnhem krijgt eerste Android-store

De eerste onofficiële Android-winkel opent op 8 november van dit jaar in de binnenstad van Arnhem. De O-Droid Store verkoopt alles wat gelieerd is aan het besturingssysteem van Google, laat Patrick Moors, verantwoordelijk voor de inkoop en financiën, weten aan RetailNews.

Bezwaren van Android-eigenaar Google hebben de initiatiefnemers tot op heden niet gehad. Volgens Moors is het vooral ook een 'goed iets' voor de internetgigant, omdat die zelf grote problemen ondervindt bij het openen van een tegenhanger van de Apple Store. De verschillende fabrikanten van producten die op Android draaien willen namelijk allemaal wat verdienen, stelt hij. "Apple werkt daarentegen volledig met een eigen merk."

Behalve dat het assortiment van meerdere fabrikanten afkomstig is, zet de O-Droid Store ook minder sterk in op de reparatie van producten dan de Apple Stores. Toch heeft het winkelpersoneel daar straks wel de 'expertise en know-how' voor, stelt Moors.

De winkel in Arnhem moet een mengeling worden van de Apple Store en Starbucks, schetst Moors. Zo is het straks in de 'experience store' niet alleen mogelijk om producten te voelen en te testen, ook komt er plek waar klanten een kop koffie kunnen drinken. Dankzij nauwe contacten met het buitenland, denkt hij verder producten in de shop aan te kunnen bieden, die nu nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Tevens kan online een aantal producten vanuit eigen fabrikanten worden gekocht. "Maar het grootste gedeelte van de verkoop zal in de winkel zijn, want daar vindt uiteindelijk de beleving plaats", zegt commercieel directeur Pascal Nijboer.

Uiteindelijk is het streven om binnen vijf jaar twintig winkels te hebben. "Eerst moeten we de formule bijschaven, daarna kunnen we kijken naar een verdere uitrol", zegt Moors. Grotere steden als Utrecht wil hij daarbij niet mijden. Dat staat of valt alleen met de beschikbaarheid van geschikte panden, besluit Moors.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!