't Verswarenhuys op drempel van uitrol

Foodformule 't Verswarenhuys staat anderhalf jaar na de opening van de eerste vestiging in Beek en Donk op het punt landelijk uitgerold te worden. Dat zegt de betrokken ondernemer Roland van de Laarschot tegen RetailNews. De tweede winkel moet begin 2014 geopend worden.

De onderhandelingen met de partij die daarvoor moet zorgen bevinden zich in een behoorlijk stadium, stelt hij. Van de Laarschot wil daarbij geen naam wil noemen. De uitrol moet middels een olievlekstrategie gerealiseerd worden. "Ze zijn nu tot de bodem aan het uitzoeken hoe we met de formule verder het land in kunnen." Voormalig Superunie-directeur Frans Fredrix zet zich daar tevens '120 procent' voor in, zegt Van de Laarschot over de adviseur van 't Verswarenhuys.

Met meerdere vestigingen wordt het makkelijker om als formule overeind te blijven, stelt Van de Laarschot. Nu moet hij bijvoorbeeld zelf de prijzen marktconform houden, een taak die straks door 'een overkoepelende club' gedaan kan worden.

Het afgelopen anderhalf jaar heeft Van de Laarschot vooral keihard gewerkt om de continuïteit van de voorlopig nog enige vestiging in Beek en Donk te waarborgen. Oogde die winkel bij de opening nog 'strak en vrij kil', daar begint hij nu meer te leven, zegt hij. 't Verswarenhuys voegde onder meer een slagerij toe aan de formule. De winkel in het Noord-Brabantse dorp heeft nu een stijgende lijn te pakken in graadmeters als omzet en bezoekers, laat Van de Laarschot weten.

Hij is verder in onderhandeling met Maaltijdservice.nl om per 1 september een servicepunt te openen. De bezorgdienst stelt daarmee onder meer ouderen en tweeverdieners ook in staat online bestelde maaltijden af te halen. Zo wil 't Verswarenhuys 'meegaan in de ontwikkelingen van deze tijd'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!