PostNL-bezorgers willen staking verder uitbreiden

27-06-2013

De circa honderd stakende PostNL-bezorgers in Amsterdam en Katwijk willen ook de bezorging van pakketten op andere plekken platleggen. Dit meldt De Telegraaf. De wilde staking van de zzp'ers begon dinsdag en daardoor zijn al 48.000 pakketten blijven liggen.

In delen van Amsterdam, de regio IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Katwijk en Leiden heeft de bezorging van pakketten vertraging opgelopen. PostNL heeft woensdag wel eigen personeel ingezet om de achterstand weg te werken. Die is volgens een woordvoerder in De Telegraaf echter niet in een dag in te halen.

Gesprekken tussen het bedrijf en de actievoerders heeft woensdag niet tot een oplossing geleid. De ongeveer honderd stakende zzp’ers zijn het onder meer niet eens met verlaging van de tarieven. Dinsdag legden al circa tachtig chauffeurs van het distributiecentrum Amsterdam Sloterdijk het werk neer. Dit is het grootste PostNL-distributiecentrum van Nederland.

Tientallen zelfstandige chaufeurs van het distributiecentrum in Katwijk en Amsterdam-Noord weigerden woensdag ook al te rijden. De stakers willen vandaag proberen om collega’s in de regio’s Utrecht en Den Haag te bewegen zich bij de actie aan te sluiten. De actievoerders worden vandaag gesteund door FNV Bondgenoten. De vakbond gaat donderdagmiddag namens de stakers onderhandelen met PostNL.

Door de opkomst van e-commerce heeft PostNL steeds meer pakketten te bezorgen. Vorig jaar groeide de markt met tien procent. Het bedrijf stelt dat na verlaging van tarieven de bezorgers nog steeds voldoende omzet kunnen halen omdat ze meer pakketten bezorgen. De stakers zien dat anders. De kleine zelfstandigen vinden dat ze langer moeten werken voor minder vergoeding.

Lees ook:
Staking PostNL-bezorgers breidt zich uit
Duizenden pakketten niet bezorgd door staking

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!