Weerstand C1000-winkeliers tegen overstap Jumbo

Zelfstandige ondernemers met een C1000-supermarkt zijn nog steeds huiverig voor de overgang naar een andere formule. Dit meldt Het Financieele Dagblad. Omdat C1000 het goed doet in deze moeilijke economische tijd, vinden de ondernemers het lastig om over te stappen, zegt Hans van Well, voorzitter van de Vereniging van C1000-ondernemers in het FD.

C1000 werd twee jaar geleden door Jumbo gekocht en een deel van de supermarkten werd doorverkocht aan Albert Heijn en Coop. Vorig jaar werd begonnen met de ombouw van C1000 naar een van deze formules. Dit moet uiterlijk in 2015 zijn afgerond.

Volgens Van Well staan veel C1000-eigenaren niet te juichen, omdat de supermarktketen zich profileert als actiegericht. Dat is veel minder het geval bij Jumbo, waar een groot deel van de C1000-supermarkten naar wordt omgebouwd. Ook komt de weerstand voor een deel door onzekerheid en onbekendheid, aldus de voorzitter. Volgens diverse media zouden onderhandelingen tussen de C1000-ondernemers en Jumbo moeilijk verlopen. Er werd zelfs gesproken van een mogelijk proefproces. De voorzitter kan dit niet bevestigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!