VVD wil geen verdere btw-verhoging toestaan

De VVD gaat geen btw-verhogingen toestaan voor de nieuwe bezuinigingsronde van zes miljard in 2014. Dat laat VVD-kamerlid Erik Ziengs weten op Nu.nl. Hij zegt dat een verdere btw-verhoging slecht is voor consumenten en ondernemers. Ook Diederik Samson, leider van de PvdA, zegt dat een btw-verhoging een ‘heel onverstandige zet’ zou zijn.

Vorig jaar werd het btw-tarief van negentien naar 21 procent verhoogd. De commissie-Van Dijkhuizen wil dat ook voor 2014 het btw-tarief stijgt van 21 naar 23 procent. Op deze manier wordt het werken minder belast en worden consumptieve uitgave meer belast.

Ziengs vindt dit echter geen goed idee. “Ondernemers hebben nu al een zeer krappe marge op hun producten”, aldus het VVD-kamerlid. Ook toonde het CBS eind 2012 aan dat de bestedingen met 2,5 procent achteruit gingen na invoering van de btw-verhoging. Roemer (SP) en Van Ojik (GroenLinks) zijn ook tegen een hoger btw-tarief. Volgens Van Ojik zou de VVD dat ook niet moeten willen als zij wil opkomen voor ondernemers."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!