'Elektronische transacties verdubbelen tot 2020'

Door de stijgende populariteit van online winkelen in de Europese Unie groeit het aantal elektronische betalingen in 2020 naar 177 miljard. In 2011 vonden er nog ongeveer 91 miljard transacties plaats, bijna de helft minder. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde rapport 'Winning the Growth Challenge in Payments' van onderzoeksbureau A.T. Kearney.

Het totaal aantal transacties in retail stijgt naar verwachting van de huidige 405 miljard naar 440 miljard in 2020. Het bureau verklaart de toename door het verwachte economische herstel en de groei van particuliere bestedingen in de Europese Unie.

Het aandeel elektronische betalingen in de totale markt groeit daarbij fors, stelt A.T. Kearney. Dat komt vooral door de opkomst van e-commerce, waarin nagenoeg alle betalingen giraal plaatsvinden. Waar nu nog ongeveer een kwart zonder munt- of briefgeld wordt betaald, groeit dat aandeel tot 2020 naar veertig procent. Het onderzoeksbureau wijst daarbij ook op de ontwikkelingen op het gebied van elektronisch betalen, zoals meer toegankelijke terminals voor kleinere winkels en de groei van contactloos betalen.

A.T. Kearney merkt verder op dat het gebruik van bankaccounts om snel online te betalen toeneemt in populariteit. Dat is vooral in Nederland (met iDEAL), Zweden en Polen het geval. Hier is het echter relatief ongebruikelijk om een betaling met een creditcard te verrichten. In Duitsland wordt juist veelvuldig op krediet gekocht (47 procent), waarmee onze oosterburen alle andere landen in de EU ver achter zich laten.

Met jaarlijks ruim driehonderd transacties per inwoner wordt er in NederIand relatief veel elektronisch betaald. Alleen in Luxemburg en Finland ligt het aantal elektronische betalingen per inwoner hoger.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!