FAME Plaza maakt doorstart

De Amsterdamse muziekwinkel FAME Plaza gaat op 9 augustus weer open. Het management heeft de vestiging in winkelcentrum Magna Plaza overgenomen na het faillissement van Free Record Shop Holding van twee maanden geleden. ProCures, dat de Free Record Shop-winkels overnam, had geen interesse.

"We dachten serieus dat het ophield te bestaan, toen we op 1 juli de deuren sloten", reageert filiaalmanager Arthur ter Braak tegen De Financiële Telegraaf. Hij besloot vervolgens samen met inkoper Jeroen de Ruiter een bod neer te leggen bij de curatoren en steun voor een doorstart te peilen bij de verhuurder en platenmaatschappijen.

Ter Braak en De Ruiter zetten dinsdagmiddag een handtekening onder de overname voor een bedrag 'dat dichter bij de twintig- dan bij de driehonderdduizend euro ligt', zegt Ter Braak. De nieuwe eigenaren hopen het bedrag binnen een half jaar terugverdiend te hebben.

De filiaalmanager noemt de overname een 'jongensdroom die uitkomt'. Hij vindt dat er in Amsterdam plaats is voor een 'goede cd- en dvd-zaak'. In het centrum is er volgens hem echter nauwelijks iets overgebleven. "De Bijenkorf is gestopt met deze productgroep en een aantal vestigingen van Free Record Shops in de stad gaat niet meer open."

Eerder: FAME Plaza aast op zelfstandige doorstart 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!