Identieke omzetgroei Starbucks groeit fors

De identieke omzet van Starbucks is in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met acht procent gestegen. In totaal was de koffieketen in de drie maanden tot en met juni goed voor 3,7 miljard dollar (2,8 miljard euro) omzet, een groei van dertien procent ten opzichte van vorig jaar.

Winkels langer open dan dertien maanden zagen het aantal klanten in het afgelopen kwartaal met zeven procent toenemen. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika steeg het aantal bezoekers met vijf procent. De identieke omzet ging daar met twee procent omhoog. Over de eerste drie kwartalen ligt de identieke omzet nog wel een procent onder het bedrag van vorig jaar. De totale vergelijkbare omzet is over de eerste drie kwartalen met zeven procent toegenomen.

De operationele winst ligt het derde kwartaal met 615,2 miljoen dollar een kwart hoger dan het vorige boekjaar. In vergelijking met vorig jaar beschikt Starbucks over 341 extra winkels. Voor 2014 verwacht de koffieketen ongeveer 1400 nieuwe winkels te openen, waarvan het grootste deel in de Verenigde Staten en Azië.

Eerder: Starbucks valt tegen in Europa

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!