Bakker Bart-winkeliers riskeren faillissement

Vijftig tot zestig Bakker Bart-winkeliers dreigen persoonlijk failliet te gaan. Oorzaak is het besluit van hoofdkantoor Bart’s Retail alleen goederen te leveren na vooruitbetaling. Bart’s Retail laat in het Financieele Dagblad weten dat het beleid is dat bij een betalingsachterstand vooruitbetaling kan worden gevraagd.

Bakker Bart in Alphen aan den Rijn ging al kopje onder omdat het geen deeg meer geleverd kreeg. Een oplossing voor de franchisers kan een op handen zijnde overname zijn. Peter Beukers, eigenaar van marktbakker ’t Stoepje, en een stille investeerder zijn in gesprek om alle 189 vestigingen van Bakker Bart over te nemen.

Voorzitter John Gerressen van Bart’s Franchise Vereniging zegt in het Financieele Dagblad dat er al twee overnamegesprekken zijn geweest. Hij is blij omdat het kan betekenen dat de Bakker Bart-winkeliers meer zeggenschap krijgen in het eigen bedrijf. De franchisers liggen al een tijdje overhoop met het hoofdkantoor. Oorspronkelijke aanleiding is de opgelopen huurdruk voor veel van de ondernemers. Volgens de afspraken zou de huur moeten worden gecompenseerd als die hoger is dan acht tot dertien procent. Dit gebeurt volgens de gedupeerden echter niet.

De franchisers namen AG Hart Adviseurs uit Rotterdam in de arm om de zaak te onderzoeken. Daaruit bleek dat er nog meer mis was. Zo brengt de eigen deegfabriek meer in rekening bij de Bakker Bart-ondernemers dan aan derden. Voor de franchisenemers van Bakker Bart was het aanleiding om een rechtszaak te starten waarin ze 25 miljoen euro eisen van Bart’s Retail.

Eerder op RetailNews:
Miljoenenclaim Bakker Bart-franchisers
Franchisers slepen Bakker Bart voor de rechter

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!