Coolblue opent winkel in Amsterdam

Coolblue opent tegen het eind van het jaar een winkel in Amsterdam. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse retailer tegenover RetailNews. De exacte datum en locatie kan hij nog niet bekendmaken.

Klanten vinden het prettig om een product vast te houden of om persoonlijk advies te krijgen, verklaart ceo Pieter Zwart de investering in fysieke winkels. "Bovendien merken we dat de online verkoop in de omgeving van onze fysieke winkels sterk toeneemt." Onlangs werden al winkels in Utrecht en het Belgische Lonchristi geopend en wordt een Rotterdamse vestiging nog dit jaar verhuisd naar een grotere locatie.

Coolblue heeft het eerste halfjaar een forse omzetgroei doorgemaakt. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ging de omzet de eerste zes maanden met 42 procent omhoog. Financiële details maakt het winkelbedrijf niet bekend.

De groei is mede tot stand gekomen door de opening van een groot distributiecentrum in Tilburg, waardoor Coolblue ook webwinkels voor grote productgroepen als witgoed en outdoor kon openen. In het eerste halfjaar lanceerde het 56 nieuwe online shops, waarmee het totale aantal gespecialiseerde webwinkels nu rond de 260 uitkomt. Coolblue verwacht nog dit jaar de deuren van de driehonderdste webwinkel te openen.

Eerder: Coolblue breidt uit naar Utrecht

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!