Moeilijke tijden voor Nederlandse lingeriemerken

Het zijn zware tijden voor de Nederlandse lingerie-industrie. Na het eerdere faillissement van de Marlies Dekkers Groep is nu ook The Body Cover Group, producent van lingeriemerk After Eden, bankroet verklaard. Voornamelijk het slechte tweede kwartaal deden zowel Marlies Dekkers als After Eden de das om.

Beide merken bevonden zich al enkele jaren in geldzorgen. Zo leed The Body Cover Group in 2010 al 889 duizend euro verlies, wat in 2011 opliep tot 1,5 miljoen euro. De Marlies Dekkers Groep had sinds 2007 een negatief banksaldo. Volgens Marcel Evers van brancheorganisatie Inretail zijn de tegenvallende resultaten in de sector geen trend, maar komt het voornamelijk door het slechte weer in het voorjaar. “Vooral het middensegment heeft het op dit moment moeilijk, juist dure en goedkope artikelen worden nog wel goed verkocht”, aldus Evers.

Dat het bedrijf van Marlies Dekkers toch failliet ging verbaast Huib Lubbers, directeur van onderzoeksbureau Retail Management Center, niet. “Dekkers had een heel dure strategie. Ze richtte zich op een kleine doelgroep, maar had wel winkels met hoge huren in de grote winkelstraten”, vertelt de directeur. Lubbers denkt dat een nieuwe verkoopstrategie via internet succesvol kan zijn. “Dat drukt de kosten en de mensen zijn daar nu toch aan gewend.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!