Spar rolt online bestelservice verder uit

Vijftig winkeleigenaren van Spar beginnen op korte termijn met online verkoop. Dat zegt algemeen directeur Sjaak Kranendonk van Spar Holding tegen Twinklemagazine.nl. De supermarktketen startte in maart met een pilot bij zeven winkels.

De Spar-ondernemers krijgen elk een eigen webshop waar klanten bestellingen kunnen plaatsen, die zij vervolgens af kunnen halen. Daarnaast staan bij de vestiging in Wageningen sinds deze week bij wijze van proef afhaalkluisjes van De Buren. "In 2014 willen we de bestelservice verder uitrollen naar alle winkeliers die interesse hebben in het starten van online webverkoop", aldus Kranendonk. Hij ziet daarbij niets in een centrale webshop, zoals bij een branchegenoot als Albert Heijn.

Verder denkt de keten erover om volgend jaar te starten met een aanbod van zogenaamde webonly-artikelen. Kranendonk denkt daarbij aan producten met een lange doorlooptijd als glutenvrije producten en verjaardagsartikelen. "Producten die niet in de fysieke Spar-winkels te koop zijn, maar die klanten wel af en toe in huis willen hebben."

Eerder: Spar test online bestelservice & Spar test vernieuwd concept in Wageningen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!