Amerikaanse super negeert houdbaarheidsdatum

Het nieuwe supermarktconcept The Daily Table gaat voedsel dat over de datum is verkopen tegen stuntprijzen. De formule is bedacht door Doug Rauch, voormalig topman van Trader’s Joe. Rauch wil hiermee het probleem van voedselverspilling tegengaan. De supermarkt opent volgend jaar in Dorchester, Verenigde Staten.

“Allereerst focust de winkel op groenten en fruit dat nog niet bedorven is, daarnaast verkoopt The Daily Table vers bereid voedsel”, aldus Rauch. Volgens hem is veel van het voedsel dat door supermarkten wordt weggegooid nog in perfecte staat. Zo gebruikt de topman melk en brood zelfs nog weken na de uiterste houdbaarheidsdatum.

Rauch legt uit dat voedselbanken en sommige niet-bij-naam-te-noemen-supermarkten volgens hetzelfde concept werken. De topman vertelt dat het echte doel van het project een enorme sociale uitdaging is, dat een ‘tsunami’ aan kosten kan doen ontstaan als we er niks aan doen. Hij denkt niet dat The Daily Table een grote concurrent wordt voor huidige supermarkten: “Ons concept bevindt zich in gebieden die onderbevoorraad zijn.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!