Nederlanders bezorgd om voedselveiligheid
Gepubliceerd op 26 september 2013 om 00:00
Veel Nederlanders zijn op de hoogte van de verschillende voedselfraudes, zoals de paardenvlees-affaire (98 procent) en de plofkip-affaire (96 procent). Volgens consumenten ligt de grootste verantwoordelijkheid bij de voedselproducenten en de overheid met respectievelijk 45 en 27 procent. Dit wordt gevolgd door supermarkten (elf procent) en de consument zelf (veertien procent).
In het onderzoek komt tevens naar voren dat het prijsbewustzijn in 2013 met acht procent is gestegen ten opzichte van een jaar eerder: 59 procent tegenover 51 procent. Ook gezonde voeding en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zo koopt meer dan de helft van de consumenten minder snacks en zijn veel consumenten bewust bezig met voeding en gezondheid. 77 procent geeft aan elke dag dertig minuten te bewegen en 71 procent vindt dat zij niet te veel voedsel weggooien.
Reacties 0