Reisbureauketen Oad failliet

Reisorganisatie Oad Groep is gisteren door de rechtbank Almelo failliet verklaard. "Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid", verklaart de keten op zijn website. Daarnaast is het nog maar de vraag of een doorstart gaat lukken, stelt directeur Julius ter Haar.

Begin november komt hier duidelijkheid over, verwacht FNV Bondgenoten-bestuurder Brigitta Paas. De curator heeft inmiddels laten weten collectief ontslag aan te vragen voor het personeel uit ongeveer 140 winkels. In maart van dit jaar liet Oad al weten 170 banen te moeten schrappen. Op dat moment waren er 1450 mensen werkzaam bij het reisbureau.

Het faillissement is het gevolg van 'het slechte economische klimaat en de teruglopende omzetten in de reisbranche', stelt Ter Haar. Uiteindelijk kon Oad niet op tijd voldoen aan een kapitaaleis van Rabobank, nadat te laat overeenstemming was bereikt met een groep externe investeerders.

Reisbrancheorganisatie ANVR denkt dat Oad te lang heeft gewacht met de focus op online. Het reisbureau lanceerde onlangs OadXL.nl, een website waarop reizigers zelf hun reis kunnen samenstellen. Daarmee wilde het concern zich "transformeren van de oude wereld naar de nieuwe wereld", aldus Ter Haar. Het faillissement betekent 'een enorme klap' voor de reissector, stelt ANVR. "Wij verliezen een van de hoofdrolspelers in onze branche", aldus voorzitter Frank Oostdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!