'Detailhandel krimpt verder in 2014'

De detailhandel krimpt aankomend jaar met nog eens twee procent. Vooral de non-foodsector ziet de winkelverkoop met vier procent fors achteruit gaan. Dit jaar ligt de totale afzet in de detailhandel 4,5 procent lager dan vorig jaar. Dat heeft onderzoeksbureau Panteia/EIM berekend in een donderdag verschenen rapport.

De terugloop wordt veroorzaakt door een sterke daling van het reëel inkomen van consumenten in 2012 en 2013. Dat zorgt er volgens het rapport voor dat consumenten ook in 2014 nog voorzichtig zullen blijven. Winkeliers zien de winst dit jaar met vijftien procent afnemen als gevolg van daling van de afzet. Voor volgend jaar verwacht Panteia/EIM een teruggang van 12,5 procent.

Detailhandelszaken die sterk zijn gericht op internetverkopen, maken volgens het rapport dit jaar juist een sterke groei door. Ook volgend jaar groeien de verkopen van internetwinkels 'met kracht door', aldus het onderzoeksbureau. Voor de online sector wordt komend jaar een groei van zeven procent verwacht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!