Nederlander vindt voedselprijzen te hoog

Twee op de drie Nederlanders vinden de voedselprijzen te hoog. Dat blijkt uit de Foodmonitor van Trendbox en The Food Agency. Momenteel liggen de prijzen van voeding in Nederland al vier procent onder de gemiddelde prijzen in de Europese Unie. Met de prijzenoorlog op komst en de stijgende grondstofprijzen zal dit verschil alleen maar groter worden.

In de demografische gegevens zijn er met name verschillen te zien tussen de leeftijdsgroepen. Zo vindt zeventig procent van de 35- tot 49-jarigen de voedselprijzen hoog, tegen 55 procent bij de 65-plussers. Slechts twee procent van alle Nederlanders vindt de huidige prijsstellingen laag.

De huidige perceptie van voedselprijzen is zorgelijk, concludeert de Foodmonitor. “Los van de prijzenoorlog is er voorspeld dat de voedselprijzen de komende tien jaar aanzienlijk zullen stijgen en fluctueren, door hogere energieprijzen, een groeiende vraag en afzwakkende productgroei. Om een duurzame agrarische sector te creëren en boeren te behouden in Nederland, is een hogere voedselprijs nodig.”

Met de huidige perceptie van voedselprijzen is het lastig om producten op het gebied van duurzaamheid en gezondheid te verbeteren, concludeert het rapport. ‘De aandacht en waardering moeten verschuiven van de prijs naar de kwaliteit van ons voedsel: lekker, gezond, duurzaam. Alleen dan zal de consument de vaak noodzakelijke meerprijs willen betalen voor duurzaam en gezond eten en zullen bedrijven sneller bereid zijn om hierin te investeren', stellen Trendbox en The Food Agency.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!