G-Star mikt op meer Nederlandse brandstores

G-Star is samen met franchisepartners op zoek naar nieuwe locaties voor zijn brandstores. Sinds de opening van de eerste winkel in Groningen in 2009 zijn er veertien brandstores bijgekomen, waaronder een G-Star Women Store in Amsterdam. "Binnenkort opent de tweede Nederlandse G-Star Women Store in Amstelveen", aldus een woordvoerder van het Nederlandse kledingmerk.

"We merken een steeds grotere vraag naar G-Star Stores vanuit de markt", stelt de woordvoerder. Dat komt volgens haar omdat het kledingmerk 'een totaalconcept en een unieke propositie' biedt, waar in de retail behoefte aan is. "G-Star Stores bieden een totaal beleving van ons merk, een zeer goede aanvulling op het multibrand aanbod."

De opening van meer brandstores werkt niet kannibaliserend op andere verkooppunten van G-Star, denkt zij. De aanwezigheid van een G-Star Store straalt juist positief af op multibrandstores, omdat het voor meer bekendheid en zichtbaarheid zorgt. "Daarmee wordt het merk meer 'top of mind' van de consument", aldus zegsvrouw.

De komst van meer brandstores heeft geen gevolgen voor de andere verkooppunten van G-Star. De aantallen van die twee kanalen houden namelijk geen verband met elkaar, stelt de woordvoerder. G-Star onderscheidt een aantal verschillende typen consument die op andere manieren shoppen en wil die allemaal bedienen. "Waar de ene consument volledig op wil gaan in het G-Star DNA, zoekt de ander juist zijn ultieme look binnen een diversiteit aan merken", weet zij.

Deze maand werd al bekend dat de fashionretailer het aantal brandstores in Duitsland wil verdubbelen. Het winkelbestand van 45 franchisevestigingen moet bij onze oosterburen de komende jaren worden uitgebreid tot honderd. Op dit moment beschikt G-Star wereldwijd over bijna tweehonderd brandstores.

Eerder: G-Star wil honderd winkels in Duitsland

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!