AH opent eerste campuswinkel

Albert Heijn beschikt sinds afgelopen week in Diemen-Zuid over de eerste vestiging op een campus. De winkel van vierhonderd vierkante meter voert een compleet assortiment, maar biedt minder keuze dan een reguliere supermarkt. Dat laat filiaalmanager Mijndert van der Ploeg weten aan RetailNews.

In tegenstelling tot de campuswinkel van branchegenoot Spar is het geen speciale studentenformule. Wel speelt de winkel met het koffieconcept en verpakte sandwiches van de AH to go-formule extra in op de jonge doelgroep. Een reguliere AH to go was geen optie, stelt Van der Ploeg. "Die formule is te duur voor studenten."

De supermarkt vormt samen met onder meer een restaurant, fietsenmaker en sportschool een 'klein dorpje' op de campus, vertelt de filiaalmanager. Daarbij tekent hij aan dat het een campus volgens het Amerikaanse model is, aangezien er in de nabije omgeving geen onderwijs wordt gegeven. "De studenten zijn geplaatst in een voormalig leegstaande kantorengebouwen", weet Van der Ploeg.

De winkel wordt geëxploiteerd door de Van den Tweel Groep, dat over nog vijf vestigingen van Albert Heijn, vijf van Gall & Gall en een Etos-winkel beschikt.

Eerder: Studentenformule Spar heet Spar University

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!