'Hergebruik boodschappentas slecht voor gezondheid'

Het hergebruiken van een boodschappentas kan slecht voor de gezondheid zijn. Dat zeggen experts van de universiteit van Aberdeen. Op de tassen zijn vaak E.coli-bacteriën te vinden, die zorgen voor een verhoogd risico op voedselvergiftiging.

Volgens bacterioloog Hugh Pennington van de universiteit zouden rauw vlees en verse, niet voorverpakte groenten nooit in een herbruikbare tas gestopt worden. Deze producten bevatten bacteriën die gemakkelijk ander voedsel kunnen besmetten. Dit is vooral het geval bij voedsel dat niet gekookt wordt voordat het geconsumeerd wordt. "Pak liever een tasje dat je na gebruik weg kunt gooien of wassen. Houd de producten weg van andere boodschappen, zeker de onverpakte items die rauw gegeten worden", aldus Pennington.

De bacterioloog laat weten dat boodschappentassen wel hergebruikt kunnen worden, mits ze regelmatig gewassen worden in de wasmachine. "Antibacteriële sprays volstaan niet voor het doden van bacteriën die voorkomen op rauw vlees. Als boodschappentassen niet gemakkelijk schoon te krijgen zijn, kun je ze beter weg doen. Niet alle slechte bacteriën gaan dood in de was."

In een ander onderzoek van de universiteit bleek eerder al dat het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen in San Francisco sinds het verbod op wegwerptasjes bijna is verdubbeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!