Sittard-Geleen verandert lege winkelpanden in kantoren

Leegstaande winkelpanden in aanloopstraten van Sittard-Geleen moeten een bedrijfs- of kantoorfunctie krijgen. Middels een proefproject wil de gemeente een deel van de leegstand wegwerken door de functie van het pand te veranderen.

Met het proefproject helpt de gemeente pandeigenaren als ze functieveranderingen willen voortzetten. Sittard-Geleen mikt hierbij vooral op starters en zzp’ers die samen een voormalig winkelpand als bedrijfsunit gebruiken. “'De starter of zzp’er kan voor een schappelijke prijs in een bedrijfsunit terecht. De pandeigenaar krijgt weer huur en in de aanloopstraten zijn geen lege etalages meer, maar is er weer bedrijvigheid”, aldus wethouder Pieter Meekels.

Het project moet ook voor meer werkgelegenheid en leefbaarheid in de centra zorgen. Inmiddels zijn de bestemmingsplannen aangepast om de omvorming mogelijk te maken. Tevens zijn er subsidiemogelijkheden. Het project wordt niet in het kernwinkelgebied uitgevoerd, daar moeten leegstaande panden gevuld worden met nieuwe winkels.

Als de proef succesvol is wordt deze mogelijk uitgebreid naar andere aanloopstraten in Sittard en Geleen. “We spreken ook met de provincie Limburg over deze aanpak, zodat die bij gebleken succes in meer plaatsen in Limburg kan worden ingevoerd”, zegt Meekels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!