Omzet Macintosh verder onderuit

Macintosh Retail Group heeft in het derde kwartaal zijn omzet verder zien afnemen. In totaal was het moederconcern van onder meer Scapino, Invito en Kwantum goed voor 213,3 miljoen euro, 8,5 procent minder dan vorig jaar. De online omzet groeide met 15,7 procent tot 11,6 miljoen euro.

"De consument is nog steeds zeer terughoudend in zijn uitgaven", verklaart ceo Frank De Moor de cijfers. Daarnaast zou de lange nazomer een negatief effect hebben gehad op de verkopen, doordat er minder winterschoenen over de toonbank gingen.

De omzet van de fashiontak van Macintosh daalde in het derde kwartaal met 8,9 procent tot 170,8 miljoen euro. Een deel van die daling is te wijten aan de sluiting van twintig winkels in dit jaar, waarvan er tien in het derde kwartaal dicht gingen. Kwantum, de enige winkelformule van Macintosh buiten fashion, noteerde een omzetdaling van zeven procent. De omzet kwam de voorgaande drie maanden uit op 42,5 miljoen euro.

Behalve een omzetdaling kende Macintosh in het derde kwartaal ook een negatief bedrijfsresultaat. Het concern geeft daarbij aan dat het grootste deel van het bedrijfsresultaat in fashion in het vierde kwartaal gerealiseerd wordt. Het succes daarvan is volgens Macintosh bepalend voor de vraag of het operationeel bedrijfsresultaat in het 'transitiejaar 2013' positief is.

Macintosh Retail Group heeft ongeveer duizend vestigingen in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Onder het concern vallen de schoenenwinkels van Brantano, Dolcis, Invito, Jones Bootmaker, Manfield, PRO 0031, Scapino en Steve Madden, de online schoenenplatforms Intreza en Nea International en woondecoratieketen Kwantum.

Eerder: Forse winst- en omzetdaling voor Macintosh

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!