'Bereikbaarheid kwart webshops ondermaats'

Een kwart van de Nederlandse webwinkels is niet goed bereikbaar. Onder meer de websites van HEMA, Media Markt en Albert.nl presteerden onder de 99,90 procent bereikbaarheidsscore. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Uptrends naar alle bij Thuiswinkel.org aangesloten webshops.

Het onderzoeksbureau controleerde de voorpagina's van 1869 webwinkels tussen 3 en 18 oktober elke vijf minuten op uptime. In totaal was bijna 44 procent van de websites gedurende de onderzochte periode elk moment bereikbaar. Daaronder vallen onder meer de verschillende sites van Coolblue, Bart Smit, Bax-shop, de Bijenkorf, H&M, Kijkshop, Marskramer, Neckermann, WE Fashion, wehkamp.nl en Zalando.

De bereikbaarheid is ten opzichte van vorig jaar verbeterd. Waar in 2012 nog ruim 69 procent van de webshops aan de norm van Uptrends voldeed, ligt dat percentage dit jaar boven de 74 procent.

Een uptime percentage van 99,90 procent is een minimum vereiste voor online shops, vertelt Joost Weissenbach, sales director bij Uptrends. "Anders zal de klant zoeken naar alternatieven", stelt hij. Met de feestdagen in aantocht is naast goede bereikbaarheid, ook de laadtijd van de website een belangrijke vereiste.

Eerder: Bijna derde webwinkels niet goed bereikbaar

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!