Zara opent tweede winkel in Amsterdam

Modeketen Zara opent in 2015 een tweede vestiging in Amsterdam. De winkel aan de Nieuwendijk krijgt ruim drieduizend vierkante meter winkelruimte, verdeeld over drie verdiepingen.

Het kantoorgebouw dat nu op deze locatie staat wordt daarvoor gesloopt. Het maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de complexen, waar nu onder meer C&A in gevestigd is. In totaal worden 13 duizend vierkante meter kantoorruimte aan de markt onttrokken. Daardoor ontstaat met ruim 27.500 vierkante meter winkeloppervlakte één van de grootste A1-winkelcomplexen van Nederland.

Afgelopen mei dook het gerucht op dat ook Primark zich op die locatie zal vestigen. Vastgoedvermogensbeheer Bouwinvest kan dat bericht echter 'bevestigen noch ontkennen'. De winkelketen zelf laat aan RetailNews weten nog geen huurcontract voor een Amsterdamse locatie te hebben getekend.

Zara heropende afgelopen maand al zijn flagshipstore aan de Amsterdamse Kalverstraat. De winkelketen beschikt verder over een Zara Home aan de van Baerlestraat in Amsterdam-Zuid. In totaal staan er 23 vestigingen van Zara in Nederland. Moederconcern Inditex voert daarnaast de formules Bershka, Pull & Bear en Massimo Dutti in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!