Dumpsupers maken opmars

Nederland telt steeds meer zogenaamde dumpsupermarkten die restpartijen levensmiddelen verkopen. Supermarkten krijgen vooral in diepvriesproducten meer concurrentie aan de onderkant van de markt, meldt Distrifood.

Mega Food Stunter opende afgelopen week in Harderwijk zijn zevende vestiging, nadat de keten eerder deze maand al in Deventer open ging. Mega Food Stunter wil binnen een jaar over dertig tot 35 filialen door het hele land beschikken. Daarnaast heeft de winkelketen kramen op diverse markten. Consumenten kunnen bij de formule terecht voor de overproductie van A-merken, tegen een prijs die net boven die van de voedselbank ligt.

Ook de formules Frosty Diepvriesvoordeel (Almere) en Palletvoordeel (Amersfoort en Den Helder) staan voor een uitbreiding van het winkelbestand. De laatstgenoemde keten is in gesprek met franchisenemers uit Friesland, Utrecht en Beverwijk. De groeiende vraag naar de formule komt volgens een woordvoerder doordat 'in deze tijd iedereen op zijn centen moet letten'. "Dat merk ik ook aan het aanbod dat we krijgen vanuit de producenten, dat wordt steeds diverser."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!