'Winkelier genoodzaakt tot vervroegde uitverkoop'

Winkeliers zijn dit jaar vervroegd begonnen met de winteruitverkoop omdat ze geld nodig hebben om leveranciers te betalen. Dat stelt retaildeskundige Cor Molenaar in het Algemeen Dagblad. "De betalingstermijnen worden korter."

Winkeliers hadden vroeger een betalingstermijn van negentig dagen, weet hij. "Nu hoor ik al termijnen van dertig tot 45 dagen." De banken geven echter geen krediet, waardoor ze de prijzen volgens Molenaar verlagen om aan hun rekening te kunnen voldoen.

De vervroegde uitverkoop is volgens directeur Frank Quix van Q&A Research & Consultancy bedoeld om marktaandeel veilig te stellen. Winkeliers hebben volgens hem een moeizaam jaar achter de rug. "Als je dan ook nog blijft zitten met onverkochte voorraad, dan kost dat heel veel geld", stelt hij. Winkeliers kiezen ervoor meer te verkopen, maar nemen daardoor wel genoegen met minder winst.

De prijsverlagingen hebben volgens Molenaar weinig effect. "Als ik door de stad loop, zie ik geen drommen mensen de winkels binnengaan." Daarnaast is prijsdaling volgens hem een 'armoedebod'. "Je moet mensen motiveren om bij je te komen kopen door het aanbieden van een goede collectie en door je service."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!