Speciaalzaken voor e-sigaretten in opmars

Speciaalzaken voor e-sigaretten worden steeds populairder in Nederland. De afgelopen maanden opende in Utrecht, Den Haag, Arnhem, Breda, Hengelo en Wateringen een speciale e-sigaretwinkel. Tabaksproducten zijn niet opgenomen in hun assortiment.

De winkels zijn gericht op dampers; mensen die een elektrische sigaret gebruiken. In plaats van rook door verbranding komt er waterdamp uit dit apparaatje. Dampers laten pure waterdamp ontsnappen of waterdamp met een smaakje of met nicotine.

Wereldwijd zal dit jaar naar verwachting 1,5 miljard euro worden omgezet in de e-sigaretten industrie. Dat is drie keer zoveel als een jaar geleden. Dat is nog altijd een fractie van de omzet in de traditionele sigarettenindustrie van jaarlijks zestig miljard euro. Volgens de Amerikaanse bank Wells Fargo zal de populariteit van de e-sigaret de komende jaren flink toenemen. De bank sluit niet uit dat de e-sigaret over tien jaar de traditionele sigaret heeft ingehaald.

Onderzoek van RIVM wijst uit dat de e-sigaret een verslavend product is dat zeer giftige stoffen bevat. Zo kunnen ze bijwerkingen als mond- en keelirritatie, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid gaat naar aanleiding van het onderzoek 'direct actie ondernemen'. "Ik ga aanvullende maatregelen nemen op het gebied van de veiligheid van de e-sigaret en de informatie aan de consument", stelt hij vandaag in het Algemeen Dagblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!