Nieuwe reorganisatie bij Polare

Polare heeft een nieuwe reorganisatie aangekondigd als gevolg van een sterk gekrompen omzet. De reorganisatie gaat ten koste van 75 arbeidsplaatsen. Voor deze medewerkers is een sociaal plan opgesteld, laat de boekwinkelketen donderdag weten in een persbericht.

De ondernemingsraad heeft ingestemd met het reorganisatieplan dat volgt op de hervorming van vorig jaar. Bij de fusie tussen De Slegte en Selexyz vervielen destijds honderd arbeidsplaatsen. Als gevolg van de teruglopende consumentenbestedingen ziet Polare zich genoodzaakt een nieuwe reorganisatie door te voeren. De keten verwijst daarbij naar de forse omzetkrimp (elf procent) van de Nederlandse boekenbranche in het derde kwartaal.

De reorganisatie treft alleen de twintig Nederlandse boekwinkels, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. De acht winkels in België hebben volgens hem in mindere mate te maken met 'deze problematiek'. Omdat Polare geen structurele verbeteringen in ons land verwacht, is het naar eigen zeggen genoodzaakt te snijden in de kosten.

Behalve een inkrimping van het personeelsbestand van 336 naar 282 fte's, wordt de organisatie eveneens geflexibiliseerd. Daarnaast bezuinigt Polare op facilitaire diensten en huisvestingskosten. Winkelsluitingen zijn volgens de woordvoerder niet aan de orde.

Eerder: Honderd banen weg bij Selexyz en De Slegte

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!