'Nalatigheid bij afwikkeling Oad-faillissement'

De Oad-curatoren hebben onbehoorlijk en nalatig gehandeld bij de afhandeling van het bankroet van de reisbureauketen. Dat stelt De Reisspecialisten Groep, die belangstelling had voor een overname van het onderdeel groepsreizen. De curatoren zijn daar volgens de reisorganisatie niet op ingegaan.

“Daardoor hebben ze de Oad-boedel en ons ernstig tekort gedaan”, aldus ceo René Klawer. Klawer is bovendien boos omdat de doorgestarte tak Oad Bus klanten werft voor de Oad-onderdelen groepsreizen en ‘sportreizen, events & incentives’. Die zijn echter niet mee verkocht aan de nieuwe eigenaar Nobel Capital. Klawer eist de mogelijkheid om alsnog een bod uit te brengen.

Brancheorganisatie ANVR vindt het onbegrijpelijk dat de Oad-curatoren niet ingegaan zijn op de belangstelling van andere partijen om onderdelen van de reisbureauketen over te nemen. “Het is erg vreemd dat Oad Bus dan zelf met die groepsreizen begint. De verontwaardiging is terecht”, zegt voorzitter Frank Oostdam.

Nobeldirecteur Pieter Schreuder en managing director Frans Schuitemaker van Oad Bus laten weten dat het busbedrijf en de busreizen zijn overgenomen. “Daar horen groepsreizen per touringcar bij, ook als eerst naar een bestemming wordt gevlogen.”

Belangstellenden voor de Oad-groepsreizen hadden volgens curator Jacques Daniels ‘de laatste tijd’ niets meer van zich laten horen. “Maar als Oad Bus meer zou verkopen dan van de curatoren is verworven, zullen we dat gaan onderzoeken.” Bovendien was het onmogelijk om met alle belangstellende partijen in gesprek te gaan, stelt Daniels. “Curatoren zijn vrij om eigen keuzes te maken.”

Eerder:
Reisbureauketen Oad failliet

'Andere reisbureaus ten onder aan faillissement Oad'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!