Geen doorstart voor Henk.nl

Alle kledingwinkels van Henk.nl zijn definitief gesloten. De textielketen, die afgelopen maand voor de tweede maal failliet werd verklaard, maakt geen doorstart. Dat heeft curator Jeroen Reiziger dinsdag bekendgemaakt.

Henk.nl, voorheen Henk ten Hoor, maakte afgelopen jaar al een doorstart met 63 van de 103 winkels. De curator heeft geen partij bereid gevonden om nu opnieuw met minder winkels een doorstart te realiseren. TerStal is een van de zeven overnamekandidaten die is afgehaakt.

De afgelopen weken werden de winkels opengehouden om zoveel mogelijk voorraad te verkopen. Die uitverkoop leverde uiteindelijk drie miljoen euro op, waarvan het grootste deel naar de bank en leveranciers gaat. De totale schuld van Henk.nl is 6,5 miljoen euro.

Circa 250 mensen verliezen door het faillissement hun baan. Zij hebben voor hun inzet tijdens de uitverkoop een cadeaubon van vijftig euro gekregen. Reiziger probeert voor een twintigtal winkelpanden nieuwe huurders te vinden, die onder meer kassa's, pashokjes en kledingrekken overnemen. "En dan is er ook personeel nodig", aldus de curator.

Eerder:
Winkels Henk.nl nog tot de Kerst open

TerStal aast op Henk.nl

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!