Hilco neemt FRS België over

Free Record Shop België wordt overgenomen door investeringsmaatschappij Hilco. De Britse investeerder heeft daarvoor met de curatoren een akkoord gesloten. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Hilco gaat door met 67 van de 68 winkels van de entertainmentketen. Een winkel in de gemeente Tielt-Winge wordt mogelijk overgenomen door een andere partij. Daarover zijn nog onderhandelingen gaande. Het is nog onduidelijk hoeveel van de 230 Free Record Shop-medewerkers hun baan behouden. De investeerder moet met een aantal verhuurders van de winkelpanden nog overeenstemming bereiken. Dat komt volgens curator Thierry van Doosselaere ‘zo goed als zeker’ rond.

De Belgische winkels van de entertainmentketen waren eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures, dat nog wel de Nederlandse tak in handen heeft. ProCures gaat volgens een woordvoerder met Hilco de mogelijkheden bekijken om de Nederlandse en Belgische winkels samen te voegen tot een organisatie.

De online veiling van de winkelinrichting van alle Belgische filialen die was aangekondigd, is afgeblazen. De curatoren wilden een begin maken aan een individuele verkoop van de winkels, omdat een concreet bod op de failliete keten op zich liet wachten.

Eerder:
Winkelinrichting FRS België onder de hamer
Retailjaar 2013: Free Record Shop

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!