Marktplaats wijzigt verkoopregels nazispullen

Marktplaats scherpt de verkoopregels van objecten met nazisymbolen aan. De aanpassingen moeten voorkomen dat er wordt gehandeld in illegale nazispullen. Eerder waren alleen verkoopadvertenties met zichtbare nazisymbolen verboden. Ze waren wel toegestaan als de verkoper de nazitekens had afgeplakt.

Nu mogen ook afgeplakte producten niet meer te koop worden aangeboden. “Wanneer er een swastika op staat, mag het gewoon niet”, aldus een woordvoerder van de handelssite. Objecten als munten en postzegels uit nazi-Duitsland mogen nog wel worden verhandeld, ook als daar nazisymbolen op staan. Dat geldt ook voor historische films en boeken.

Eerder raakte eBay in opspraak nadat bleek dat op de veilingsite Holocaust-memorabilia verkocht werden. Voor circa dertienduizend euro werd een gevangenenuniform uit kamp Auschwitz te koop aangeboden. Een tandenborstel uit een concentratiekamp kostte zo’n 170 euro. Het online veilinghuis stopte de verkoop en beloofde omgerekend bijna dertigduizend euro aan een 'toepasselijk goed doel' te geven.

Eerder:
EBay stopt verkoop Holocaust-memorabilia

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!