Hilco: ‘Alleen akkoord over inboedel’

Hilco heeft alleen een akkoord bereikt over de inboedel van de Belgische tak van Free Record Shop. Daarmee nuanceert de investeringsmaatschappij het bericht van de curatoren dat de winkelketen is overgenomen. Het is nog onduidelijk hoeveel winkels open blijven en hoeveel personeel mag aanblijven.

Curator Thierry Van Doosselaere bevestigt dat Hilco alleen de inboedel van Free Record Shop heeft overgenomen. Het risico van de verdere onderhandelingen met de eigenaars van de huurpanden en de leveranciers ligt volgens hem nu bij de investeerder. “Hilco heeft de intentie uitgesproken om 67 winkels open te houden en daarvoor is nu eenmaal personeel nodig”, stelt hij. De werknemers van Free Record Shop België zijn bij het faillissement ontslagen en werken sindsdien met tijdelijke contracten.

De opdracht van de curatoren stopt volgens Van Doosselaere op 1 januari. Vanaf dan krijgt Hilco de volledige verantwoordelijkheid over de keten.

Na het faillissement van de Nederlandse afdeling van Free Record Shop maakte ProCures een doorstart met 49 van de 141 winkels. In België ging de investeerder met zeventig van de 75 winkels verder. De Belgische winkels gingen uiteindelijk failliet, nadat de operationele verliezen volgens mede-eigenaar Paul Dumas opliepen. “In Nederland hebben wij de winkels schoongemaakt, maar dat is daar nog niet gebeurd”, liet hij destijds weten.

Eerder:
Hilco neemt FRS België over
Britse investeerder stapt in Free Record Shop

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!