'Londense metro wordt supermarktpassage'

Winkelketens als Marks & Spencer en Waitrose zijn in gesprek over de opening van vestingen in de Londense metro. Transport for London (TfL) stelt daarvoor zijn metrostations en parkeerterreinen beschikbaar, laat director of commercial development Greame Craig weten in The Financial Times.

Eerder werd al bekend dat supermarktketen Asda op zes parkeerterreinen proefdraait met een afhaalpunt. Verder wil Amazon de vrijkomende kaartjesloketten in de Londense metro overnemen en inrichten als afgiftedepot voor online bestellingen. Daarvoor zijn de gesprekken nog gaande, terwijl TfL ook praat met koffieketens om de vrijgekomen ruimte op stations op te vullen.

Het transportsysteem heeft volgens Craig de potentie om een supermarktpassage te worden. Hij wijst daarbij naar mensen die weinig tijd hebben en een druk leven leiden. “Alles wat we moeten doen is erachter te komen wat zij nodig hebben en het hen in het meest gemakkelijke format aanbieden”, stelt hij.

De openstelling van metrostations voor retailers past in de plannen van de overheid om van TfL een financieel zelfvoorziende organisatie te maken. Daarvoor moet de jaarlijkse retailomzet de komende vijf jaar verdubbelen naar vijftig miljoen pond (59,7 miljoen euro). TfL zet onder meer verkoopautomaten met artikelen als elektronica en bloemen in om dat doel te bereiken. De eerste machines met boeketten worden de komende twee maanden geplaatst, laat Craig weten.

Eerder:
Asda opent afhaalpunten op metrostations
Amazon aast op Londense metroloketten

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!