Twee procent omzetgroei Jumbo Groep Holding

Jumbo Groep Holding heeft het afgelopen jaar twee procent meer omzet geboekt dan in 2012. De totale omzet van het supermarktconcern groeide naar 7,1 miljard euro. Dat blijkt uit de cijfers die Jumbo Groep Holding donderdag heeft gepubliceerd.

De consumentenomzet van supermarktformule Jumbo groeide in 2013 met negentien procent ten opzichte van het jaar ervoor. Deze omzetstijging komt grotendeels door een uitbreiding van het winkelbestand met 82 winkels tot 391 supermarkten. De autonome omzet nam met 1,8 procent toe.

De omzet van C1000 kwam juist negentien procent lager uit op 3,3 miljard euro. Eind 2013 waren er met 267 winkels 118 C1000-vestingen minder dan het jaar ervoor. De autonome omzetgroei komt bij C1000 uit op 0,9 procent.

Het afgelopen jaar zijn 78 C1000-winkels omgebouwd tot Jumbo, waardoor nu in totaal 95 filialen zijn omgebouwd. De ombouwoperatie is daarmee op ongeveer een derde van het gehele traject, laat het concern weten. “Wij verwachten in 2014 een honderdtal C1000-winkels als Jumbo te mogen verwelkomen”, reageert ceo Frits van Eerd.

De 95 reeds omgebouwde vestigingen zitten volgens Van Eerd boven de geplande omzetniveaus. “We hebben het afgelopen jaar veel geleerd van de ombouw en dat werpt nu zijn vruchten af”, stelt hij. De verschillen tussen individuele winkels worden volgens hem steeds kleiner. Jumbo doet er volgens hem alles aan om de winkels die ‘aanvankelijk achterbleven eveneens op het gewenste niveau te krijgen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!