Autoverkoop plust 115 procent in december

In de maand december zijn 115 procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Met bijna veertigduizend nieuwe personenauto’s is het de beste decembermaand ooit qua autoverkoop, blijkt uit cijfers van RAI Vereniging en BOVAG.

De forse opleving wordt veroorzaakt door een extra grote vraag naar auto’s met nul tot veertien procent bijtelling voor het privégebruik van zakelijke rijders. Door een aanscherping van de regels per 1 januari 2014 schaften veel zakelijke rijders nog voor het nieuwe jaar een nieuwe auto aan.

Samen met de twee voorgaande maanden zorgt december daarmee voor ‘enige verlichting’, aldus de brancheverenigingen. Over heel 2013 zijn met 417.036 nieuwe auto’s namelijk zeventien procent minder auto’s verkocht dan in 2012. Gedurende de eerste drie kwartalen van 2013 lagen de autoverkopen ongeveer dertig procent lager dan een jaar eerder.

RAI Vereniging en BOVAG verwachten dat in 2014 vierhonderdduizend nieuwe auto’s worden verkocht, ‘tenzij het consumentenvertrouwen een flinke duw in de rug krijgt en Nederlanders weer meer duurzame goederen gaan aanschaffen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!