Reisbranche vreest nieuw moeilijk jaar

Reisorganisaties zijn bang dat dit jaar opnieuw zwaar voor hen wordt. Het aantal boekingen voor dit jaar loopt gemiddeld tien tot vijftien procent achter op 2013. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ANVR en GfK.

De economische lichtpuntjes dragen volgens reisorganisaties als TUI niet direct bij aan de vakantiebestedingen. Consumenten bezuinigen op hun vakantie of geven voorrang aan andere uitgaven. Bovendien regelen ze steeds vaker online zelf hun vakantie.

Daarnaast is er sprake van groeiende onrust in vakantieoorden. Spanningen in landen als Egypte en Kenia versterken de negatieve stemming binnen de reisbranche. Gevreesd wordt dat buitenlandse toeristen vaker doelwit zijn van terreur, zoals bij de recente bomaanslag in de Keniaanse badplaats Mombassa.

Ook Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) verwacht dat de afbraak binnen de reisbranche aanhoudt. “Het aantal reiswinkels slinkt in rap tempo. Bij de touroperators heeft vooral de grijze middenmoot het erg moeilijk”, aldus directeur Erik Jan Reuver.

Eerder:
‘Sanering in reisbranche zet keihard door’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!