HEMA opent in Spanje en Engeland

HEMA opent in de eerste helft van volgend jaar winkels in Engeland en Spanje. Dat maakte ceo Ronald van Zetten vrijdag bekend in Nieuwsuur. De warenhuisketen begint in beide landen met één vestiging. “Als die aanslaat, openen we het jaar erna nog enkele vestigingen en daarna verdubbelen we het aantal winkels elk jaar”, aldus Van Zetten in het Algemeen Dagblad.

Uitbreiding naar Spanje is volgens de topman ‘een logische stap’ vanuit Frankrijk. “Engeland is een heel andere markt. Dat is meer een gok.” Op basis van uitgebreid klantenonderzoek denkt Van Zetten dat er in Engeland behoefte is aan HEMA. “Maar de praktijk moet het uitwijzen.”

In Nederland heeft HEMA nu 524 winkels. Daarnaast heeft het warenhuisconcern vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Van Zetten wil volgend jaar het aantal filialen in Frankrijk met twintig tot dertig nieuwe winkels bijna verdubbelen. Hij houdt ondertussen zijn ogen open voor meer nieuwe markten. “Denemarken is bijvoorbeeld een markt waar HEMA prima zou passen.” Bovendien kijkt de winkelketen naar winkelopeningen buiten het Europese continent. “We geloven in HEMA als wereldmerk”, stelde Van Zetten onlangs.

Eerder:
HEMA wil buiten Europa uitbreiden
HEMA breidt uit naar zesde land

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!