‘Straf voedselfraude keihard af’

Voedselveiligheid is voor de supermarktbranche het speerpunt van 2014. Alfred Levi, commercieel directeur bij Albert Heijn en voorzitter van het Contact Centrum Levensmiddelenhandel, wil dat voedselfraude in de levensmiddelensector dit jaar ‘keihard wordt afgestraft’.

“We moeten strenge eisen stellen aan leveranciers en nog transparanter zijn”, aldus Levi in een speech aan de supermarktbranche tijdens de traditionele toast op het nieuwe jaar. Volgens de voorzitter is de nieuwe gedragscode in de sector daarbij een belangrijk instrument, waarmee dwingende wetgeving op het vlak van voedselveiligheid is voorkomen. “Het is bijzonder bemoedigend dat alle grote fabrikanten deze code inmiddels mede hebben ondertekend.”

Daarnaast is het volgens Levi de plicht van de branche om juiste informatie te verstrekken aan klanten en razendsnel te reageren wanneer geruchten over misstanden zich via social media verspreiden. “Veel tijd om goed te reageren is ons niet gegeven in die gevallen.” Ook roept de voorzitter de supermarkten wat verpakkingen betreft op het ‘vinkje’ te koesteren en niet zelf met gezondheidssystemen en logo’s op de proppen te komen. “Dat geeft onduidelijkheid bij klanten op de winkelvloer.”

Eerder: Supermarkten: ‘pak voedselfraude hard aan’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!