Verkoop gemotoriseerde tweewielers onderuit

De verkoop van gemotoriseerde tweewielers is in 2013 flink gedaald. In totaal zijn er het afgelopen jaar 59.633 nieuwe brom- en snorfietsen verkocht, waarmee de verkopen terug zijn op het peil van voor de piekperiode van 2008 tot en met 2010. Toen werden er circa honderdduizend stuks per jaar verkocht.

Dat blijkt uit cijfers van de brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging. Vooral het aantal nieuwe bromfietsen nam sterk af, met zestien procent naar 14.372 stuks. De snorfietsverkoop daalde met 12,5 procent tot 45.261 stuks en het aantal verkochte motoren kwam uit op 9935, een daling van zes procent ten opzichte van 2012.

Volgens de organisaties is verzadiging na de piekjaren van 2008, 2009 en 2010 de belangrijkste reden voor de dalende verkoopcijfers. Motorfietsen staan als luxeproduct wel minder op het netvlies van de consument vanwege de crisis.

Momenteel staan er 1,1 miljoen brommers en snorfietsen geregistreerd in Nederland, die vooral veel worden gebruikt om te reizen in binnensteden of dienen als goedkoper alternatief voor de auto.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!