De Reisspecialisten Groep klaagt Oad-curatoren aan

De Reisspecialisten Groep gaat de curatoren van de failliete reisorganisatie Oad aanklagen. De curatoren hebben nalatig, onzorgvuldig en partijdig gehandeld, stelt een woordvoerder van De Reisspecialisten Groep in De Telegraaf.

Vlak na het faillissement van de reisorganisatie meldden diverse schuldeisers zich om delen van de boedel over te nemen. “Ook wij hadden belangstelling”, aldus René Klawer van de Reisspecialisten Groep. “De curatoren hebben echter nooit gereageerd omdat er kennelijk een deal was met Nobel Capital, de nieuwe eigenaar van Oad Bus.”

Bovendien hebben de curatoren volgens Klawer te weinig uit de verkoop van Oad-onderdelen gehaald. Dat heeft naar verluidt twintig miljoen euro opgeleverd, waarvan de helft naar Rabobank ging. “We willen dat de curatoren vervangen worden en dat we opnieuw kunnen bieden op Oad-activiteiten.”

De curatoren plegen met de directie van het doorgestarte Oad Bus bovendien oneerlijke concurrentie, stelt De Reisspecialisten Groep. “Oad Bus biedt nu ook tegen de afspraak in groepsreizen per vliegtuig aan. Daardoor lijden wij aantoonbaar schade.”

De curatoren Daniels en Stekelenburg laten in een reactie weten ‘naar eer en geweten’ te hebben gehandeld, onder toezicht van de rechter-commissaris. “We moesten snel zijn om zoveel mogelijk waarde te verzilveren.”

Eerder:
'Nalatigheid bij afwikkeling Oad-faillissement'
Reisbureauketen Oad failliet

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!