'Hackers Target ook actief bij andere retailers'

De bende die rond de feestdagen veertig miljoen creditcardgegevens heeft gehackt van Target, heeft waarschijnlijk ook van andere retailers gestolen. Zo heeft modewinkel Neiman Marcus inmiddels aangegeven dat zijn systemen in dezelfde periode gehackt zijn, waardoor klantgegevens zijn buitengemaakt.

De bende, die volgens bronnen van persbureau Reuters bestaat uit Oost-Europeanen, heeft zogenoemde RAM-scrapers ingezet voor de hacks. De bende heeft deze malware, die gevoelige informatie steelt wanneer deze door het werkgeheugen van een computer stroomt en tijdelijk niet versleuteld is, gebruikt op de kassa’s van de winkelketen. Creditcardmaatschappij Visa waarschuwde vorig jaar al tweemaal voor deze technologie.

Afgelopen weekend gaf Target voor het eerst toe dat er malware op de kassa’s van de winkels is gevonden. Ceo Gregg Steinhafel gaf aan enkele dagen nodig te hebben gehad om de hack te onderzoeken en om te zorgen dat er genoeg medewerkers waren in de callcenters van Target klanten met vragen te woord te kunnen staan.

Eerder: Cyberaanval op Targetwinkels

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!