Leidsche Rijn krijgt winkels niet verhuurd

Hoewel er een enorm tekort is aan winkels en voorzieningen in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn, worstelt winkelcentrum Terwijde met leegstand. In totaal zijn nog maar dertien van de veertig panden in het nieuwe winkelcentrum verhuurd. Het Utrechtse stadsbestuur beraadt zich momenteel op de situatie.

Volgens veel Utrechtse fracties moet de gemeente snel iets doen aan de strikte regelgeving waar ondernemers in Leidsche Rijn tegenaan lopen. “Minder regels en flexibele vergunning”, aldus VVD-raadslid Dimitri Gillissen. “Het stadsdeel is, met zeventigduizend inwoners, bijna zo groot als de stad Leeuwarden. In zo’n groeiende stad moet ruimte zijn voor initiatieven.”

Ondanks de winkelleegstand in Terwijde start de gemeente in het voorjaar met de bouw van het Leidsche Rijn Centrum, waar naast een school, bioscoop, theater en horeca, opnieuw winkelruimte is gepland. Ontwikkelaar ASR wil met het oog op de crisis de plannen inkrimpen, maar daar voelt de gemeente niets voor.

Deze week werd al duidelijk dat drie grote winkelketens zich als huurder voor dit project hebben teruggetrokken. Ook in winkelcentrum The Wall, het rode gebouw langs de snelweg A2, zijn volgens de VVD nog ‘vijf voetbalvelden aan leegstand’. Volgens de huidige regels mag een bioscoop of kleine detailhandel zich daar niet vestigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!