Siebel Juweliers sluit alle winkels

Alle winkels en de webshop van Siebel Juweliers zijn sinds vrijdag gesloten. Dat laat de directie weten in een mededeling op de website. De juweliersketen verkeert een grote problemen, meldt De Telegraaf vrijdag.

Er is volgens de winkelketen geen sprake van een faillissement. “De winkels zijn tot nader order gesloten”, aldus een woordvoerder. Er komt binnenkort 'meer duidelijkheid over de toekomst van Siebel Juweliers en haar medewerkers', luidt de mededeling van de directie.

FNV Bondgenoten stelt dat sommige werknemers vrijdagochtend op het hoofdkantoor van Siebel bijeen zijn gekomen voor nadere informatie. Enkele leden van de vakbond melden dat er een curator is aangesteld. Daarmee lijkt Siebel af te koersen op een faillissement, stelt FNV. De winkelketen is zelf niet beschikbaar voor meer informatie.

Siebel Juweliers beschikt in ons land over 36 winkels. De keten, het afgelopen jaar uitgeroepen tot beste juwelier van Nederland, vierde in 2012 zijn honderdjarige bestaan. Sinds afgelopen jaar draagt Siebel Juweliers het predicaat Koninklijk. Daarnaast verkoopt het sinds vorig jaar sieraden en horloges op wehkamp.nl. De Nederlandse etailer is gevraagd tot nader order geen Siebel-producten meer aan te bieden.

Siebel Juweliers draaide in 2009, 2011 en 2012 verlies. In 2012, het laatste jaar waarover cijfers zijn gepubliceerd, kwam het verlies uit op 1,4 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!