Rituals opent in Noorwegen

Rituals opent dit jaar een fysieke vestiging in Noorwegen. Het laatste Italiaanse filiaal van de cosmeticaketen zal daarnaast op den duur zijn deuren sluiten. Dat maakte global e-commerce manager Hans Voorn woensdag bekend op de Webwinkel Vakdagen.

De Nederlandse retailer maakte in 2011 de stap naar Italië, maar staat nu vanwege ‘tegenvallende resultaten’ voor een vertrek. Dat staat in contrast met de strategie van Rituals om ‘landen aan te vallen’ met fysieke winkels, stelt Voorn. “Dit jaar willen we honderd nieuwe winkels openen. Zo kijken we naar de mogelijkheden om in Australië vestigingen te openen.”

Ook op het gebied van e-commerce heeft Rituals forse groeiplannen. “De doelstelling is om de online omzet jaarlijks te verdubbelen”, zegt Voorn. Het afgelopen jaar noteerde Rituals een omzetgroei van negentig procent. Waar Rituals voorheen pas een webshop opende wanneer de winkelketen fysiek aanwezig was, worden de rollen ook omgedraaid. Rituals gaat namelijk online in Frankrijk verkopen, vertelt hij. “Daarmee brengen we voor het eerst eerder e-commerce naar een land dan een stenen winkel.”

De webwinkel van Rituals levert momenteel aan 23 landen, terwijl met zes talen gewerkt wordt. “Verpakkingen in Italië zijn in het Engels”, geeft Voorn als voorbeeld. Daar ziet hij graag verandering in komen, om in Italië nog wel online goed te kunnen verkopen. “Maar daarvoor ben je afhankelijk van het beschikbare budget. Per land kijken we of het rendabel is om mensen in te zetten die bijvoorbeeld de vertaling voor hun rekening nemen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!