Hilco: 'Niet afgehaakt voor FRS België'

Hilco ontkent zich teruggetrokken te hebben als overnamekandidaat van de failliete Belgische tak van Free Record Shop. Curator Peter Verstraeten liet vrijdag nog weten dat alle kansen op een doorstart waren verkeken, omdat de investeringsmaatschappij ‘als een dief in de nacht' was vertrokken.

Hilco bereikte eind december een akkoord met de curatoren over de inboedel van de failliete entertainmentketen. Daarbij zou de investeerder de intentie hebben uitgesproken om 67 winkels open te houden. Een week later maakte Hilco bekend dat alle vestigingen ‘minstens tijdelijk’ dicht gingen, omdat de onderhandelingen met verhuurders van de winkelpanden en leveranciers nog altijd gaande waren.

De curatoren hebben sindsdien niets meer van Hilco vernomen, stelt Verstraeten Het bedrijf heeft volgens hem de sleutels van alle winkels ‘zonder enige vorm van communicatie’ teruggestuurd naar de pandeigenaren. “Ik ben al 25 jaar advocaat. Nog nooit ben ik zo bedrogen geweest bij de afhandeling van een faillissement”, aldus Verstraeten.

Verstraeten en zijn twee collega-curatoren willen Hilco aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Zo zou er ook schade zijn ontstaan aan de winkels. Hoe groot die schade is kan Verstraeten niet zeggen, omdat er volgens hem nog elke dag nieuwe ingebrekestellingen gemeld worden.

Vorige week maakte Free Record Shop Nederland bekend de Belgische voorraden in ons land tegen bodemprijzen te verkopen. Dat zou volgens een woordvoerder gebeuren in afwachting van een doorstart van de failliete entertainmentketen bij onze zuiderburen. Hilco laat weten nog altijd onderhandelingen te voeren, maar dat een overeenkomst 'steeds moeilijker wordt door aanhoudende en ongegronde speculatie in de media'.

Eerder:
Hilco: 'Alleen akkoord over inboedel'
FRS Nederland verkoopt Belgische voorraad

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!