IKEA opent dc voor online orders

IKEA start dit voorjaar met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Oosterhout. De meubelketen gaat in dat pand orders picken voor zijn online bestellingen. Dat laat directeur Kristina Johansson weten in Het Financieele Dagblad.

IKEA Nederland lanceerde vorig jaar juni een webwinkel in ons land. “De website heeft alles in zich om in de toekomst uit te groeien tot een plek waar zeker zoveel omzet wordt gegenereerd als een gemiddeld filiaal”, zegt Johansson in De Financiële Telegraaf. Bestellingen die online worden geplaatst worden nu nog in een dc in Dortmund gepickt. “Met het nieuwe centrum hopen we de lange levertijden van acht tot negen dagen terug te brengen naar vier of vijf dagen”, zegt Johansson. IKEA beschikt al over een groot distributiecentrum in Oosterhout, vanwaar de fysieke winkels worden bevoorraad.

IKEA start dit jaar verder met de bouw van een nieuwe winkel in Zwolle. Bezwaren tegen de bouw van die vestiging van BVG Vastgoed werden vorige week ongegrond verklaard. De winkel moet in 2015 af zijn. Daarnaast wil IKEA volgend jaar beginnen met de bouw van een nieuw filiaal in Leiderdorp.

Eerder: Bezwaren tegen bouw IKEA Zwolle ongegrond

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!